november pan

Muziekbode Juni 2024

Lenteconcert 26 & 27 april 2024

Wat een voorbereiding! Repetities om u tegen te zeggen, onze dirigent legde er de pees op, maar kijk, het resultaat mocht er zijn! De populariteit van onze harmonie konden we ook duidelijk voelen. De kaartenverkoop was nog niet lang bezig, toen we ontdekten dat er bijna geen kaarten meer waren. Er werd in extremis beslist om 2 concerten te geven en dat was geen verkeerde keuze.

LC 2024

Je hoorde het eigenlijk al vanaf de eerste noot van ‘Liberation Fanfare’, dit wordt een mooi concert. Met het ingetogen, zeer mooi gespeelde, ‘Gabriella’s song’ keerde de rust terug. Verhalen zijn er om verteld te worden en als het kan graag met een streepje muziek onder. Ook met Rapunzel probeerden we dit te verwezenlijken. Vrolijk walsten we verder op ‘The Second Waltz’ en in de zaal zagen we wiegende hoofden. Onze drumband zette eerst zijn beste “emmertje” voor en trommelde vol enthousiasme de ‘Bucket Song’, om daarna in crescendo hun solo mee te spelen met de harmonie. 

Na de pauze hervatten we met het felle ‘Picadilly Fanfare’ om erna weer een ingetogen moment te creëren met ‘Crimond’. Hoe wondermooi is ook ‘Antarctica’ gespeeld, iedereen in het publiek kon zich mee inleven tijdens deze mooie compositie. Met gepast licht werd Borsato’s ‘Rood’ in de verf gezet om daarna in de straten van ‘Brasil’ af te ronden. Ons publiek nam geen genoegen met dit alles en vroeg na het laatste nummer nog een bisnummer.

Op vrijdag hadden we het niet door, maar sinds het concert op zaterdag weten we dat ons publiek graag meezingt. En dat deden ze dan ook: ‘Hello Dolly’ werd uit volle borst meegezongen en dit tot tweemaal toe.

Een heel gevarieerd, muzikaal programma dat aaneengebonden werd met poëzie van eigen bodem. Het waren mooie tafereeltjes in een kleurrijk voorzien podium.

Meiavond

Tradities zijn er om in ere te houden, dat weet onze, cultuur minnende, harmonie ook. Dus laten we meiavond niet “ongehoord” voorbij gaan. We verzamelden aan de bib om van daar onze muzikale wandeling aan te vatten. We bleven grotendeels gespaard van het vocht dat de laatste tijd overvloedig uit de hemel valt. Onze eerste stop was in ons geliefd lokaal “Fille in t Park”. We trokken daarna verder naar de “Sporthal bij Karel” die ons steeds met open armen ontvangt. Van daar ging het naar “de Koerier”. Daar hebben we wat “airkes” gespeeld die zeer gesmaakt werden door Cindy en Peter. Het werd snel tijd om de kersverse winnaars van de meispelen op te halen aan Tweehagen, om vandaar stoetsgewijs naar “Den Eirentrapper” te stappen. Samen met de Drieskes konden we genieten van een lekkere BBQ en werd het een aangenaam meifeest. En niet enkel de vogeltjes leggen een ei in mei. We mochten ook het heugelijke nieuws vernemen dat onze harmonie weer een babymuzikantje mag verwachten. Dikke proficiat aan Jeroen en Sophie!

Opendeur Kompas

Koekjesverkoop

Onze standaard paasactie zat iets te kort bij het concert, een periode die voor ons allemaal zeer drukke bezigheden met zich meebrengt. Vandaar dat we dit jaar eens iets anders probeerden. Noem het gerust maar “koeken” na Pasen. De verkoop is intussen afgelopen en we mochten weer op jullie massale steun rekenen, waarvoor dank. Het doel van deze actie is ons instrumentarium op orde te houden en te vernieuwen waar nodig. Iedereen heeft allicht al opgemerkt dat er een splinternieuwe bas in onze harmonie blinkt en klinkt.

Save the date!

Op zaterdag 28 september organiseert Musicande Oostburg (Brouwerijstraat 19, Oostburg) van 13u tot 16u een Selmer info-dag voor saxofonisten en klarinettisten. Verdere info kunnen jullie vinden op de gekende kanalen van Musicande Oostburg.

 

Muziekbode April 2024

De muzikale start van 2024

Traditiegetrouw starten wij een nieuw jaar met een nieuwjaarsreceptie in de bibzaal. Samen met de muzikanten en hun partner/kind(eren) keken we op 6 januari terug naar foto’s van het afgelopen jaar en klonken we op het nieuwe jaar. Ook de Driekoningen uit het Verre Oosten kwamen langs om ons een prachtig 2024 te wensen.

driekoningen

Nieuwjaarsreceptie Gemeente 

Een dagje later stond, als eerste muzikale activiteit van 2024, de nieuwjaarsborrel van onze gemeente op het programma. Terwijl onze burgemeester en enkele gemeenteraadsleden de inwoners welkom heetten en met hen klonken op het nieuwe jaar, zorgde een delegatie van onze harmonie voor muzikaal vermaak. Zowel de aangeboden drankjes als de muziek werden door het publiek zeer gesmaakt.

gemeente

Carnaval

Op zondag 18 februari organiseerde vzw De Minikielen de jaarlijkse carnavalsstoet doorheen onze gemeente. Samen met enkele wagens uit de reclamestoet mochten we de spits afbijten. Hoewel het weer bij aanvang van de stoet nog grijs en regenachtig was, slaagden we er toch in om met onze groep de wolken te verdrijven en bij vele mensen een lach te laten verschijnen.

carnaval

Toekomstmuziek

Op zaterdag 16 maart, laatsleden, vond een repetitiedag plaats in de bib, dit voor de harmonie en de drumband. Op deze manier proberen we niet enkel tijdens de wekelijkse repetities ons lenteconcert voor te bereiden, maar kunnen we ook profiteren van enkele extra repetitie-uren samen. Er werd die dag niet enkel hard gerepeteerd, er was ook ruimte voor een lekkere lunch met gezellige babbel!
Zoals u waarschijnlijk reeds heeft opgevangen, verliep de verkoop van de kaarten voor ons lenteconcert op zaterdag 27 april als een trein. Bijgevolg is de beslissing genomen om een extra concert te organiseren, dit om iedereen de kans te geven om te kunnen komen kijken. Dit extra concert zal plaatsvinden op vrijdag 26 april en hiervoor zijn nog steeds tickets beschikbaar. Voor meer info verwijzen we u graag door naar onze website (www.cecilia-sgw.be ) of naar één van onze bestuursleden. Graag verwelkomen wij u op één van deze muzikale avonden!

toekomst

Muziekbode December 2023

Een jaar vol successen

Wat een mooi jaar boordevol muziek! We mogen trots zijn op onze vereniging, op de talrijke opkomst op repetities, concerten en uitstappen. Gesterkt door de positieve commentaren van de jury na ons optreden tijdens het evaluatieconcert, kunnen we onze muzikale vooruitgang verderzetten. Door op een aangename manier toch hard te werken op de repetities, speelt onze harmonie de pannen van het dak. Met de komst van vijf nieuwe muzikanten die, en dat mogen we wel zeggen, hun beste “mondstuk” voor zetten, zijn we weer muzikaal rijker.
Van harte welkom: Lia, Lieselotte, Levi, Luc en Patrick.

IMG 20231224 WA0008

Na het evaluatieconcert luisterden we de warme en serene novembermomenten op, denk maar aan 1 november of Wapenstilstand.

Vervolgens hebben we de festiviteiten rond de viering van Sint-Cecilia ingezet. Tijdens het avondfeest werden, traditiegetrouw, muzikanten en bestuursleden gedecoreerd voor hun jarenlange bijdrage aan de muziek.

orca image 2073967239

Daarnaast werd 2 keer een rondgang georganiseerd; de eerste na de misviering ter ere van onze patroonheilige Sint-Cecilia, de tweede Folkloremaandag. Bij elke rondgang konden we ook rekenen op vrijwilligers die een heerlijke maaltijd voor onze muzikanten bereidden. Via deze weg bedanken we ook graag alle adresjes waar we, ondanks het minder weer, alweer met véél warmte ontvangen werden.

sint 692376065984509

Het jaar 2023 sloten we af met de rondgang van de Sint door onze gemeente. We konden alweer rekenen op een prima bezetting van onze drumband en harmonie. Ondanks de kou was deze uitstap, door alle lachende gezichtjes die we tegenkwamen gedurende deze rondgang, een prachtige afsluiter van het muzikale jaar 2023.

Muziekbode September 2023

Drieskes Kerremes

Drieskes Kerremes is een weerkerend internationaal volkskunstenfestival georganiseerd door onze eigenste volkskunstgroep Drieske Nijpers. Op het einde van juli (eigenlijk nog net voor onze vakantie) organiseerden zij hun festival en hadden we de eer mee te mogen musiceren. Op zondag 30 juli speelden we oa. een apertiefconcert voor de aanwezige gasten. En ons optreden werd alvast zeer gesmaakt. We danken de Drieskes voor deze fijne samenwerking en hopen nog vele jaren in vriendschap samen te kunnen musiceren!

Opening Feestmarkt

Naar goeie traditie openden we dit jaar de feestmarkt in het eerste weekend van augustus. De voorspellingen waren somber, maar Sint-Cecilia moet ons gunstig gezind zijn geweest want we kregen de mogelijkheid om de volledige opening alvast zonder noemenswaardige regen te volbrengen. Met een mooie afvaardiging en een uitgebreide groep van de drumband trokken we de feestmarkt op gang. Alweer een mooie prestatie van onze muzikanten!

Kermisconcerten

Het weekend van 3 september was het alle hens aan dek voor het bestuur en de muzikanten van onze Koninklijke Harmonie. We hadden ook dit jaar de eer en het genoegen om het kermisweekend op te luisteren met enkele concerten en dit in samenwerking met het feestcommité Sint-Gillis-Waas. Het optreden van onze eigen Harmonie begon reeds om 11u. Gevolgd door een lekkere barbecue voor alle liefhebbers die zich ingeschreven hadden.
Met meer dan 170 eters mogen we ook dit jaar onze barbecue geslaagd noemen. De sfeer zat er goed in en werd muzikaal verder versterkt door een succesvol gastoptreden van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia uit Belsele. Ook zij toonden het beste van zichzelf met een gevarieerd programma. Na hun optreden konden we nog genieten van een lekker dessert en werden de tombolaprijzen uitgeloot. Ten slotte mochten we nog genieten van een derde (verrassings-)concert van volkskunstgroep Drieske Nijpers uit onze eigen gemeente. Hun optreden werd zeer gewaardeerd en waar mogelijk werd er luidkeels meegezongen of gedanst. We bedanken alle aanwezigen voor hun enthousiasme en steun voor dit evenement.
Afspraak hopelijk opnieuw volgend jaar!

Muziekbode Juni 2023

Lenteconcert 

Op vrijdag 26 mei vond ons jaarlijks lenteconcert plaats in GC De Route. De goedgevulde zaal en de talrijke positieve reacties doen ons besluiten dat het opnieuw een succesvolle editie was. Dit concert had echter nooit kunnen plaatsvinden zonder de inzet en het enthousiasme van onze dirigent en muzikanten, waarvoor een grote dank. Graag bedanken we ook de vele helpende handen en onze sponsors om de organisatie van deze avond mee mogelijk te maken. Tenslotte richten we graag een woordje aan ieder die aanwezig was op het concert. Bedankt voor jullie steun aan onze harmonie!

Lenteconcert 2023 small2