november pan

Muziekbode April 2024

De muzikale start van 2024

Traditiegetrouw starten wij een nieuw jaar met een nieuwjaarsreceptie in de bibzaal. Samen met de muzikanten en hun partner/kind(eren) keken we op 6 januari terug naar foto’s van het afgelopen jaar en klonken we op het nieuwe jaar. Ook de Driekoningen uit het Verre Oosten kwamen langs om ons een prachtig 2024 te wensen.

driekoningen

Nieuwjaarsreceptie Gemeente 

Een dagje later stond, als eerste muzikale activiteit van 2024, de nieuwjaarsborrel van onze gemeente op het programma. Terwijl onze burgemeester en enkele gemeenteraadsleden de inwoners welkom heetten en met hen klonken op het nieuwe jaar, zorgde een delegatie van onze harmonie voor muzikaal vermaak. Zowel de aangeboden drankjes als de muziek werden door het publiek zeer gesmaakt.

gemeente

Carnaval

Op zondag 18 februari organiseerde vzw De Minikielen de jaarlijkse carnavalsstoet doorheen onze gemeente. Samen met enkele wagens uit de reclamestoet mochten we de spits afbijten. Hoewel het weer bij aanvang van de stoet nog grijs en regenachtig was, slaagden we er toch in om met onze groep de wolken te verdrijven en bij vele mensen een lach te laten verschijnen.

carnaval

Toekomstmuziek

Op zaterdag 16 maart, laatsleden, vond een repetitiedag plaats in de bib, dit voor de harmonie en de drumband. Op deze manier proberen we niet enkel tijdens de wekelijkse repetities ons lenteconcert voor te bereiden, maar kunnen we ook profiteren van enkele extra repetitie-uren samen. Er werd die dag niet enkel hard gerepeteerd, er was ook ruimte voor een lekkere lunch met gezellige babbel!
Zoals u waarschijnlijk reeds heeft opgevangen, verliep de verkoop van de kaarten voor ons lenteconcert op zaterdag 27 april als een trein. Bijgevolg is de beslissing genomen om een extra concert te organiseren, dit om iedereen de kans te geven om te kunnen komen kijken. Dit extra concert zal plaatsvinden op vrijdag 26 april en hiervoor zijn nog steeds tickets beschikbaar. Voor meer info verwijzen we u graag door naar onze website (www.cecilia-sgw.be ) of naar één van onze bestuursleden. Graag verwelkomen wij u op één van deze muzikale avonden!

toekomst

Muziekbode December 2023

Een jaar vol successen

Wat een mooi jaar boordevol muziek! We mogen trots zijn op onze vereniging, op de talrijke opkomst op repetities, concerten en uitstappen. Gesterkt door de positieve commentaren van de jury na ons optreden tijdens het evaluatieconcert, kunnen we onze muzikale vooruitgang verderzetten. Door op een aangename manier toch hard te werken op de repetities, speelt onze harmonie de pannen van het dak. Met de komst van vijf nieuwe muzikanten die, en dat mogen we wel zeggen, hun beste “mondstuk” voor zetten, zijn we weer muzikaal rijker.
Van harte welkom: Lia, Lieselotte, Levi, Luc en Patrick.

IMG 20231224 WA0008

Na het evaluatieconcert luisterden we de warme en serene novembermomenten op, denk maar aan 1 november of Wapenstilstand.

Vervolgens hebben we de festiviteiten rond de viering van Sint-Cecilia ingezet. Tijdens het avondfeest werden, traditiegetrouw, muzikanten en bestuursleden gedecoreerd voor hun jarenlange bijdrage aan de muziek.

orca image 2073967239

Daarnaast werd 2 keer een rondgang georganiseerd; de eerste na de misviering ter ere van onze patroonheilige Sint-Cecilia, de tweede Folkloremaandag. Bij elke rondgang konden we ook rekenen op vrijwilligers die een heerlijke maaltijd voor onze muzikanten bereidden. Via deze weg bedanken we ook graag alle adresjes waar we, ondanks het minder weer, alweer met véél warmte ontvangen werden.

sint 692376065984509

Het jaar 2023 sloten we af met de rondgang van de Sint door onze gemeente. We konden alweer rekenen op een prima bezetting van onze drumband en harmonie. Ondanks de kou was deze uitstap, door alle lachende gezichtjes die we tegenkwamen gedurende deze rondgang, een prachtige afsluiter van het muzikale jaar 2023.

Muziekbode September 2023

Drieskes Kerremes

Drieskes Kerremes is een weerkerend internationaal volkskunstenfestival georganiseerd door onze eigenste volkskunstgroep Drieske Nijpers. Op het einde van juli (eigenlijk nog net voor onze vakantie) organiseerden zij hun festival en hadden we de eer mee te mogen musiceren. Op zondag 30 juli speelden we oa. een apertiefconcert voor de aanwezige gasten. En ons optreden werd alvast zeer gesmaakt. We danken de Drieskes voor deze fijne samenwerking en hopen nog vele jaren in vriendschap samen te kunnen musiceren!

Opening Feestmarkt

Naar goeie traditie openden we dit jaar de feestmarkt in het eerste weekend van augustus. De voorspellingen waren somber, maar Sint-Cecilia moet ons gunstig gezind zijn geweest want we kregen de mogelijkheid om de volledige opening alvast zonder noemenswaardige regen te volbrengen. Met een mooie afvaardiging en een uitgebreide groep van de drumband trokken we de feestmarkt op gang. Alweer een mooie prestatie van onze muzikanten!

Kermisconcerten

Het weekend van 3 september was het alle hens aan dek voor het bestuur en de muzikanten van onze Koninklijke Harmonie. We hadden ook dit jaar de eer en het genoegen om het kermisweekend op te luisteren met enkele concerten en dit in samenwerking met het feestcommité Sint-Gillis-Waas. Het optreden van onze eigen Harmonie begon reeds om 11u. Gevolgd door een lekkere barbecue voor alle liefhebbers die zich ingeschreven hadden.
Met meer dan 170 eters mogen we ook dit jaar onze barbecue geslaagd noemen. De sfeer zat er goed in en werd muzikaal verder versterkt door een succesvol gastoptreden van de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia uit Belsele. Ook zij toonden het beste van zichzelf met een gevarieerd programma. Na hun optreden konden we nog genieten van een lekker dessert en werden de tombolaprijzen uitgeloot. Ten slotte mochten we nog genieten van een derde (verrassings-)concert van volkskunstgroep Drieske Nijpers uit onze eigen gemeente. Hun optreden werd zeer gewaardeerd en waar mogelijk werd er luidkeels meegezongen of gedanst. We bedanken alle aanwezigen voor hun enthousiasme en steun voor dit evenement.
Afspraak hopelijk opnieuw volgend jaar!

Muziekbode Juni 2023

Lenteconcert 

Op vrijdag 26 mei vond ons jaarlijks lenteconcert plaats in GC De Route. De goedgevulde zaal en de talrijke positieve reacties doen ons besluiten dat het opnieuw een succesvolle editie was. Dit concert had echter nooit kunnen plaatsvinden zonder de inzet en het enthousiasme van onze dirigent en muzikanten, waarvoor een grote dank. Graag bedanken we ook de vele helpende handen en onze sponsors om de organisatie van deze avond mee mogelijk te maken. Tenslotte richten we graag een woordje aan ieder die aanwezig was op het concert. Bedankt voor jullie steun aan onze harmonie!

Lenteconcert 2023 small2

Muziekbode April 2023

Proficiat Alicia!

Wij mochten stiekem de resultaten van d’Academie Podium voor het eerste semester van Alicia Moorthamers inkijken. Binnen d’Academie volgt Alicia zowel lessen dwarsfluit (klassiek) als Muzieklab. Alicia is buiten een begenadigd lid van het trommelkorps ook onze jongste (dwars-) fluitiste. Wat we in de resultaten konden zien was zeer positief te noemen. We wensen Alicia alvast een dikke proficiat vanwege het bestuur en alle muzikanten van de Harmonie!

Vieringen

De maand maart bracht ons een aantal verrassingsbezoekjes. Op vrijdag 10 maart gingen we langs bij Alfons Praet in het rusthuis in Sint-Pauwels. Alfons was jarenlang lid van onze Harmonie en is vele jaren drummer geweest. We verrasten hem met een verjaardag-serenade. En of het gesmaakt werd.  Onderstaande foto met de jarige als eerbetoon ! We wensen Alfons alvast nog vele gelukkige, gezonde en muzikale jaren toe!

AlfonsPraet

Op 25 maart was er nog een tweede verrassingsbezoekje. Dat was de dag waarop Lut Vermeulen van Rumardy op pensioen ging. Omdat ook Lut een trouwe supporter is van onze Harmonie en al héél lang links en rechts in onze organisaties meehelpt met stofjes, knopjes, dasjes, enz.. wilden ook wij haar pensioen niet vergeten en speelden we ook hier een muzikale serenade! 
Geniet van je pensioen Lut! (foto @bfs)

Lutgarde

Paasactie

Ondertussen heeft iedereen al zijn bestelde paaspakketjes gekregen en zijn de wafeltjes en chocolaatjes waarschijnlijk al bijna geheel opgesmikkeld ? Wij staan erop iedereen die één of meerdere pakjes heeft gekocht hartelijk te bedanken voor hun steun. Geniet van jullie pakjes!

Muziekbode Februari 2023

En we zijn weer vertrokken...

De feestelijkheden liggen achter ons. De instrumenten weer opgeblonken en we zijn er weer klaar voor: het nieuwe (werk-)jaar ligt weer voor ons.
En wat ons betreft gaan we er een serieuze lap op geven. Op onze repetities horen we al de nieuwe stukken vorm krijgen voor het lenteconcert en wordt er hard
gewerkt om er een spektakel van te maken! Het bestuur wenst jullie alvast een gezellig, vriendschappelijk en muzikaal jaar toe!

 

Muziekbode December 2022

Sint-Cecilia mag trots zijn

Met de novembermaand hebben we ook de feestelijkheden ter ere van Sint-Cecilia afgesloten. We kunnen alvast met een goed gevoel terugkijken op de verschillende activiteiten die we hiervoor georganiseerd hebben. Het gezellige avondfeest smaakte alvast naar meer!
Natuurlijk mogen we onze laureaten niet vergeten. We zetten ze nogmaals in de kijker met volgende foto:

cecilia

 

Ons Kerstconcert was een succes!

Op 17 december organiseerde de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia te Sint-Gillis-Waas, na een periode van verplichte rust (door corona), een succesvol Kerstconcert. Met een gretige groep muzikanten onder leiding van onze vakkundige dirigent Patrick Geerts én met de ondersteuning van onze drumband én de vocale inbreng van Ina De Vos weergalmden in onze parochiekerk de mooiste kerstmelodieën voor een talrijk opgekomen publiek.  Het optreden werd door de aanwezigen fel gesmaakt en naderhand nog besproken onder het genot van een drankje in Jeugdhuis Den Biel. Dank aan alle muzikanten, onze dirigent en aan Ina voor een schitterende avond! En laat ons ook niet de verschillende helpende handen achter de schermen (en de bar) vergeten. Zonder hen was deze avond allerminst mogelijk geweest. Op naar een volgende succesvolle editie! Hier volgen enkele sfeerbeelden:

 kerst1  kerst2

kerst3

(foto’s: Schauni Van Goethem)