DrieskeFestival

 

Wie zijn wij?

 

Op 1 november 1790 werd onze vereniging onder de naam “Muzyk Genootschap” boven de doopvont gehouden. We behoren hiermee tot de oudste muziekverenigingen van het land. Na een bezoek aan Sint-Niklaas van Koning Willem I der Nederlanden werd in 1823 de titel “Koninklijk” toegevoegd. Nog later, na de onafhankelijkheid van België, werd ook de term “Harmonie” bovengehaald, om zo tot onze huidige naam “Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Sint-Gillis-Waas” te komen.

Vandaag zijn we een muziekvereniging met een 35-tal muzikanten en hebben we ook een eigen drumband met een 20-tal leden. Iedere maandag repeteren we in de plaatselijke bibzaal. Onze drumband doet dit van 18u30 tot 19u15 (cursus basisvaardigheden) en van 19u tot 19u55 (gevorderden), dit onder leiding van Lore Vansteenkiste en Michiel Van Daele. Vervolgens start onze harmonie met haar wekelijkse repetitie van 20u tot 22u. Deze repetities worden geleid door onze dirigent Patrick Geerts.

Heb je zin om met ons mee te musiceren, spring dan gerust eens binnen tijdens één van onze repetities. Wil je graag één van onze volgende optredens bijwonen, kijk dan snel in onze “agenda”.

Tot binnenkort!

Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Sint-Gillis-Waas